- 65 tys. respondentów w bazie
    - 25 tys. firm i instytucji
    - 30 tys. badań rocznie
     

    KBŻ- Wieliczka 2023

    pomiar kultury bezpieczeństwa żywności

    Profil respondenta

      Pytanie numer 1 z 40

    Płeć

      Pytanie numer 2 z 40

    Doświadczenie zawodowe

      Pytanie numer 3 z 40

    1.Kierownictwo przedsiębiorstwa czytelnie zdefiniowało cele dotyczące higieny żywności (pragnie sprzedawać bezpieczne produkty)

      Pytanie numer 4 z 40

    2.Kierownictwo przedsiębiorstwa stara się nieustannie, aby doskonalić higienę żywności

      Pytanie numer 5 z 40

    3. Kierownictwo przedsiębiorstwa motywuje pracowników, aby mieli na uwadze higienę

      Pytanie numer 6 z 40

    4. Kierownictwo przedsiębiorstwa słucha, jeśli mamy uwagi dotyczące higieny żywności (np. brudne pomieszczenia, niewłaściwa odzież ochronna, niedziałające sterylizatory, jeśli ktoś nie myje rąk)

      Pytanie numer 7 z 40

    5.Jeśli jest dużo pracy do wykonania, pracownicy współpracują ze sobą tak, by była ona zrealizowana szybko i właściwie jakościowo.

      Pytanie numer 8 z 40

    6.Wykwalifikowani pracownicy zapewniają pomoc w utrzymaniu higieny żywności pracownikom nowo zatrudnionym.

      Pytanie numer 9 z 40

    7. Wśród pracowników ostrzegamy się wzajemnie, aby uważać na higienę żywności

      Pytanie numer 10 z 40

    8.Zawsze jesteśmy kontrolowani przez przełożonych pod kątem przestrzegania zasad higieny żywności

      Pytanie numer 11 z 40

    9. Jesteśmy ostrzegani przez przełożonych w przypadku, gdy zasady higieny nie są przestrzegany

      Pytanie numer 12 z 40

    10.Przełożeni na bieżąco zapoznają pracowników z zasadami higieny żywności

      Pytanie numer 13 z 40

    11.Kierownictwo przedsiębiorstwa dyskutuje na temat żywności z pracownikami

      Pytanie numer 14 z 40

    12. Wszystkie informacje o tym, jak utrzymywać higienę żywności są dostępne lub udokumentowane na stanowisku pracy (np. plakaty jak prawidłowo zakładać odzież ochroną, jak myć ręce ….)

      Pytanie numer 15 z 40

    13.Przełożeni dostarczają wskazówek jak zapewnić higienę żywności

      Pytanie numer 16 z 40

    14. Możemy zawsze podyskutować ze współpracownikami na temat problemów dotyczących higieny żywności

      Pytanie numer 17 z 40

    15. Przełożeni zachęcają nas do przekazywania sugestii na temat doskonalenia

      Pytanie numer 18 z 40

    16.Pracownicy mogą otwarcie dyskutować o wszystkim, co może wpływać na higienę żywności

      Pytanie numer 19 z 40

    17. Mam na uwadze higienę żywności, bo myślę, że jest ważna

      Pytanie numer 20 z 40

    18. Bezpieczeństwo żywności jest ważne

      Pytanie numer 21 z 40

    19.Staram się przestrzegać zasad higieny żywności

      Pytanie numer 22 z 40

    20.Przestrzegam zasad higieny żywności, bo jestem za to odpowiedzialny

      Pytanie numer 23 z 40

    21. Jeśli istnieją problemy wpływające na higienę żywności, przełożony reaguje szybko i skutecznie

      Pytanie numer 24 z 40

    22. Kierownictwo przedsiębiorstwa podkreśla znaczenie higieny i bezpieczeństwa żywności

      Pytanie numer 25 z 40

    23.Swoje stanowisko pracy utrzymuje w czystości, ponieważ nie lubię bałaganu

      Pytanie numer 26 z 40

    24.Kierownictwo przedsiębiorstwa troszczy się o szkolenia i edukację pracowników w zakresie higieny żywności

      Pytanie numer 27 z 40

    25.Kierownictwo przedsiębiorstwa zabezpiecza wszystkie potrzeby finansowe, by wesprzeć higienę i bezpieczeństwo żywności

      Pytanie numer 28 z 40

    26. Wytyczne dotyczące higieny żywności są odpowiednie

      Pytanie numer 29 z 40

    27.Sprzęt służący zapewnieniu higieny i bezpieczeństwa żywności jest dostępny (np. umywalki, sterylizatory, okulary ochronne, czepki, rękawiczki itd. )

      Pytanie numer 30 z 40

    28.Miejsce pracy jest właściwe pod względem higieniczno-technicznym, aby utrzymać higienę żywności

      Pytanie numer 31 z 40

    29.Zawsze mam dość czasu, aby przestrzegać zasad higieny żywności, nawet jeśli jest dużo pracy do wykonania

      Pytanie numer 32 z 40

    30. Liczba pracowników w miejscu pracy jest właściwa, aby zapewnić higienę żywności

      Pytanie numer 33 z 40

    31.Zagrożenia higieny są pod kontrolą

      Pytanie numer 34 z 40

    32. Zagrożenia higieny są pod kontrolą Jesteśmy świadomi zagrożeń higieny żywności w przedsiębiorstwie

      Pytanie numer 35 z 40

    33. Jeśli nie są przestrzegane zasady higieny żywności, jesteśmy upominani przez przełożonych

      Pytanie numer 36 z 40

    34.Szkolenia dotyczące higieny żywności dostarczają mi wymaganej wiedzy, koniecznej w mojej pracy

      Pytanie numer 37 z 40

    35. Wiedza uzyskana na szkoleniach dotyczących higieny żywności wystarcza, aby zapewnić tę higienę

      Pytanie numer 38 z 40

    36.W moim przedsiębiorstwie szkolenia dotyczące higieny żywności odbywają się wystarczająco często

      Pytanie numer 39 z 40

    37.Szkolenia dotyczące higieny żywności są zrozumiałe

      Pytanie numer 40 z 40




    Pozostałe usługi

    • Zbieranie ocen produktów, usług, nazw, reklam
    • Sprawdzanie satysfakcji klientów z usług i produktów
    • Ocena szkoleń i kursów, ocena postępów prac